Külön oldalak



2012. szeptember 8., szombat

Kerékpár...


 Nyolc év után ismét elővettük a szétszerelt kerékpárokat, és elhatároztuk, hogy üzembe helyezzük őket. Lassan húsz évesek lesznek, rájuk fér már egy alapos karbantartás. Sok kilométert megtettünk már velük, de a legemlékezetesebb az volt, amikor egy közeli településre jártunk velük, munkába. Ez az időszak 150 nap hosszúságúra tehető, és ezalatt kb. 4500 km-t tettünk meg. Arra emlékszem, hogy amíg kerékpárral jártunk munkába, azokon a napokon reggel 6 órától 8 óráig, illetve délután 2-től 4-ig soha nem esett az eső. Azt is bátran állíthatom, hogy aki azt mondja, hogy a kamionosok egytől egyik ügyelnek a közúti forgalom többi résztvevőjére is, az hazudik.        


A karbantartásnál a legnagyobb problémát a láncok okozták, az állás nem tett jót nekik, de megoldottuk a gondot. Ki kellett cserélni, illetve pótolni kellett 9 küllőt, ezzel együtt centíroztuk a kereket. A fékeket darabokra szedtük, megtisztítottuk, beállítottuk őket.  Hasonlóan jártunk el a váltókkal is.  

A női kerékpárt két délután menetkész állapotba hoztuk, a férfi is elkészült a következő napon, de két belsőt még vásárolni kell a jövő héten, és akkor nyeregbe pattanunk

Nincsenek megjegyzések: